IMG_0053.jpg
För att en avkastning ska vara bra behöver den inte vara bättre än andras.
— Andreas Blidberg

Andreas Blidberg

Grundare, skribent

Vad fick dig intresserad av börsen?

Det har alltid varit ganska naturligt för mig att spara pengar, dessa hamnade dock på ett sparkonto tills jag förstod vad inflation innebär. Började då forska runt bland olika investeringsformer och insåg att det är ju faktiskt fullt möjligt att investera sig rik. Att ha friheten att kunna göra vad jag vill var lockande och blev därför en stor drivkraft för mig. Jag började då läsa på om fastighetsinvesteringar, olika typer av bolag man kan driva, crowdlending, ja... I princip allt. Landade dock tillslut på börsen, det kändes som det mest tidseffektiva sättet att placera mina sparade pengar till en schysst avkastning.

Vilka tre ord beskriver dig bäst?

Integritet, disciplin, oteknisk.

Fritidsintressen?

Läsa finansböcker, resa och spela tennis.

Vilken är din investeringsstrategi?

Core satellite investing. Jag har tre olika portföljer men primärt så är jag för passiva investeringar då för mig är marknadsrisk till den riskpremie som tillhör tillräcklig för att nå mina långsiktiga mål. Gillar dock att göra egna analyser så har därför en liten del av mina pengar i en aktiv portfölj. Nedan kan du se mina tre portföljer och strategier.

- Aktiv aktieportfölj, här satsar jag på bolag med stabila intäkter, rimlig värdering, lovande branschförutsättningar och gärna vallgrav.

- Kvantitativ portfölj, här följer jag Börslabbets kvantitativa strategi.

- Min primära portfölj är en passiv och defensiv portfölj vars innehav du kan se nedan. Här lägger jag större delen av mitt kapital.

Innehav Defensiv & passiv portfölj

Mina artiklar