Finansakademin

artiklar

Länkar

KOM IGÅNG

För dig som är ny och vill lära dig att investera i aktier

UTBILDNING

Artiklar som hjälper dig få en bredare kunskap om finansmarknaden

VÅR BLOGG

Få inspiration och nya perspektiv från Finansakademins skribenter

GÄSTBLOGG

Ta del av andra läsares och skriv dina inlägg om ekonomi och sparande

Verktygen som hjälper dig att ta ditt sparande till nästa nivå

July 26 | 2020 Gästblogg
Att komma igång med aktier och fonder som sparform kan ibland kännas överväldigande, kanske framförallt om du tidigare bara kommit i kontakt med ett klassiskt sparkonto. Många säger att det bara handlar om att komma igång och sen “sköter det sig själv”. Den sägningen kan jag hålla med om till viss del, men om du vill ta ditt sparande till nästa nivå så krävs en lite större insats än så.

Nörda ner dig i din hobby

Verktygen jag ska prata om nu kommer inte göra dig till en bättre investerare per automatik utan det är alltid du själv som är ytterst ansvarig för dina beslut när det kommer till investeringar. Att lita blint på någon på sociala medier eller media överlag är dömt att misslyckas i det långa loppet. Men kanske kan du ta hjälp av följande verktyg för att undersöka den tes du driver, se vilka aktier det är mycket “buzz kring, eller bara för att nörda ner dig i din nya hobby.
När du vill grotta ner dig i nyckeltal och rapportdata. När du är redo för nästa steg i din aktiehandel är detta tjänsten för dig. Klockrent så samlar dom all data du behöver för både fundamental samt teknisk analys av en aktie.
Samlar allt “buzz” på samma ställe. En riktig omni kanal när det gäller aktiebevakning. Här hittar du nyheter, bloggar och insynshandel m.m. Med appen är det lätt att skapa bevakningar av dina aktier och så plingar det till när någon skriver om dem på nätet. En riktig favorit.
– Här finns många spännande konton att följa. Inte för aktietips specifikt utan mer generellt så förs med jämna mellanrum trevliga diskussioner där man kan lära sig mycket. Skapa ett konto och börja följ några konton så kommer du inom något år följa flera hundra på “finanstwitter”.

4. Nätmäklarna

De bästa apparna för aktiehandel upplever jag att nätmäklarna levererar. Då tänker jag främst på Avanza och Nordnet där du får en riktigt trevlig app att övervaka dina investeringar i.

Detta är några av mina favoritverktyg just nu, eller om man ska kalla det tjänster. Som jag sa tidigare så gör dom dig inte till en bättre investerare per automatik. Men om dem kan hjälpa dig att utöka ditt intresse för aktier och sparande idag så kommer den kunskapen hjälpa dig till bättre investeringar i framtiden, det är jag helt övertygad om.

Postat av: Elina Larsson
Allt som skrivs i gästbloggen är privatpersoners egen åsikter vilket inte behöver spegla Finansakademins.