Finansakademin

artiklar

BÄSTA AKTIEÄGARFÖRMÅNERNA

April 23, 2019 Blogg, Kurt

Visste du att det finns mer än kurstillväxt och utdelning att vinna på aktier. En del företag belönar även sina ägare med rabatter eller andra fördelar på deras produkter. Nedan listar jag de, enligt mig, bästa aktieägarförmånerna företag från hela världen har att erbjuda.

 

Bloomsbury

Detta lilla brittiska bokförlag som bland annat gett ut J.K Rowlings böcker om Harry Potter belönar sina aktieägare med 35% rabatt på alla böcker utgivna av förlaget. Erbjudandet gäller endast böcker utgivna i pappersformat och ej e-böcker.

Krav: 1 aktie
Börs: Londonbörsen

 

LVMH

Lyxkonglomeratet LVMH, ägare av kända varumärken som Louis Vuitton, Moët & Chandon med många fler låter aktieägare gå med i deras aktieägarklubb. Som medlem får man sedan specialerbjudanden, tillgång till speciella viner och ett magasin hemskickat. Man kan enkelt bli medlem genom att fylla i ett formulär på företagets hemsida.

Krav: 1 aktie
Börs: Parisbörsen (Euronext)

 

Restaurant group PLC

Som aktieägare i detta bolag får du 25% rabatt på deras över 500 restauranger och pubar över hela England och Wales. Rabatten går att utnyttja för sällskap upp till 10 personer vid 12 tillfällen under ett år.

Krav: 250 aktier
Börs: Londonbörsen

 

Skistar

Skistar är ägaren bakom flera nordiska skidanläggningar såsom Åre, Sälen, Hemsedal. Som ägare får du 15% rabatt på liftkort, skidskola och skidhyra.

Krav: 200 aktier
Börs: Stockholmsbörsen

 

FORD

Långsiktiga ägare av FORD-aktien som håller sina andelar i minst ett halvår har rätt att köpa en ny bil till 4% högre pris än anställda. Hur stor rabatt anställda har varierar från år till år och och mellan modeller.

Krav: 100 aktier som du håller i minst 6 månader
Börs: NYSE

Postat av: KURT NILSSON