Löneväxling, när är det ett bra alternativ?

Löneväxling kan vara ett bra ekonomiskt beslut för några men inte alla. Vilka är det då som bör löneväxla?

Vad innebär det att löneväxla?

Löneväxling innebär att man tar som anställd byter bort en del av sin bruttolön mot en annan förmån, vilket kan vara exempelvis sjukvård, förmånsbil för privat bruk eller extra tjänstepension som också är det vanligaste alternativet.

Vem passar det?

Först vid en månatlig lön över 43309 kr före skatt (2019) är det en bra idé att löneväxla. Den allmänna pensionen grundar sig på sammanlagt 18,5% av din bruttolön men överstiger lönen 43309 kr har man nått begränsningen kommer överskottet inte ge några extra pensionsrätter.

Alltså, en anställd med 80000 i bruttolön kommer ha exakt lika stor allmän pension som en anställd med en lön på 50000 kr per månad.

Marginalnyttan att ta ut en lön över 43309 kr minskas kolossalt då man går miste om dessa pensionsrätter och det är därför i många fall helt enkelt inte värt att ta ut detta som lön. Skulle man exempelvis tjäna 45000 kr/månad före skatt kan man löneväxla överskottet, det vill säga 1691 kr. Du slipper undan inkomstskatten och ofta får man ungefär 6-7% extra eftersom arbetsgivaren inte behöver betala lika mycket sociala avgifter som annars hade gjorts vid löneutbetalning.

Arbetsgivaren är inte skyldig att tillåta sina anställda att löneväxla, det innebär extra administrativt arbete men i många fall är de positiva så det är värt att höra eft