Finansakademin

Kurt Nilsson

Kurt Nilsson

GRUNDARE, SKRIBENT
Vad fick dig intresserad av börsen?

Jag har alltid gillat att arbeta och dra in pengar själv. När jag var yngre sparade jag alla pengar på hög och utgick från att det var så man blev rik. Ögonöppnaren för mig var en artikel i lokaltidningen som beskrev hur det i Sverige är omöjligt att bli rik på lönearbete om man inte skapar avkastning på sina pengar. Jag började göra min egen research och ju mer jag läste desto mer intresserad blev jag. När jag förstod ränta på ränta effekten, och hur jag skulle kunna använda den till min fördel, var det bara en tidsfråga innan jag öppnade min första depå.


Vilka tre ord beskriver dig bäst?

Ambitiös, ifrågasättande, tidsoptimist


Vilka är dina fritidsintressen?

Segling, läsa, börsen

Vilken är din investeringsstrategi? 

Jag har två huvudsakliga strategier. En kvantitativ strategi som bygger på vad som historiskt fungerat på stockholmsbörsen och en stockpickingstrategi där jag själv sållar ut bolag som passar min investeringsfilosofi. Fördelningen mellan strategierna är i nuläget 60/40 till den aktivas fördel.

  • Kvantitativ portfölj. Här följer jag börslabbets kvartalsportfölj som bygger på värdemässigt billiga bolag kombinerat med kortsiktigt momentum.
  • Aktiv portfölj. Jag skulle själv vilja beskriva mig som en GARP investerare. Förutom långsiktigt lågt värderad tillväxt vill jag även se stabila eller stigande marginaler, god räntabilitet och branscher med strukturell tillväxt. Pluspoäng får även entreprenörsdrivna företag med ägare av kött och blod.